Chiropractische manipulaties.

Hierbij wordt door snelle specifieke handmatige druktechnieken de beweeglijkheid van een gewricht bevorderd. Vaak gaat een dergelijke correctie gepaard met het ontsnappen van gas uit het gewricht dat gecorrigeerd wordt. Dit kan een ‘krakend’ geluid geven en is vrijwel altijd pijnloos. In bepaalde gevallen worden de gewrichtscorrecties electrisch/mechanisch uitgevoerd met een activator. Dit instrument wordt doelgericht op een te corrigeren gewricht geplaatst en oefent vervolgens met hoge snelheid een lichte druk uit. Ook kinderen en ouderen kunnen met dit instrument zeer goed behandeld worden. 

 

Zachte weefsel technieken 

Om het onevenwicht tussen verkrampte en verzwakte spieren te herstellen en fasciale problematiek te behandelen passen wij drukpunttherapie, electrische percusietherapie  en needling toe.  

 

Oefeningen /houdingscorrectie 

Daarnaast omvat de behandeling bij de chiropractor soms ook spierversterkende en mobiliserende oefeningen en advies over de algemene nek- en rughygiëne. Houdingscorrecties en oefeningen worden soms ook via echografische biofeedback aangeleerd. Op deze manier kan er rechtstreeks naar de buik en rugspieren (core stability) gekeken worden en deze spieren correct leren aanspannen.