Eerste consultatie

 

De eerste raadpleging begint met een vraaggesprek waarin de patiënt kan vertellen wat de reden is van zijn bezoek. Om een duidelijk beeld te krijgen van de algemene gezondheid van de patiënt, stelt de chiropractor niet alleen vragen over de pijn of klacht, maar ook over de medische voorgeschiedenis.

Nadien volgt een lichamelijk onderzoek om de oorzaak van de klachten vast te stellen. Dit onderzoek concentreert zich op de spieren, de gewrichten en het zenuwstelsel. Deze worden onderzocht aan de hand van:

  • Gang en houdingsanalyse 
  • Spierkracht en lengtetesten
  • Orthopedische testen
  • Neurologische testen   

Bijkomende informatie over de klachten verkrijgt de chiropractor ook door interpretatie van eerder uitgevoerde medische beeldvorming (RX, CT-scan, MRI, echo, enz.). Indien beschikbaar is het zinvol om deze mee te brengen bij de eerste raadpleging.

Na afloop van het vraaggesprek en het lichamelijke onderzoek weet de chiropractor of hij de patiënt verder kan helpen en zal deze bevindingen verduidelijken. Mocht er geen doorverwijzing en/of medische beeldvorming nodig zijn, dan zal de chiropractor meteen de behandeling starten.